Gratis verzending vanaf €24,95
Op werkdagen voor 12:00 besteld? Vandaag verzonden!
Te zien bij Loods 5 & Depot Zeven
30 dagen bedenktijd

Rotan lampen - Haal de natuur in huis

rotan lampen

Wat is rotan eigenlijk?

Rotan komt van de rotanpalm. Deze palm groeit snel en heeft nauwelijks water nodig. Rotan en hout zijn duurzame materialen.

De termen rotan en riet worden vaak door elkaar gehaald. Men spreekt snel over rieten meubels of woonaccessoires. Maar riet is is niet sterk genoeg om meubels of verlichting van te maken. Wanneer er wordt verwezen naar een 'rieten lamp' of 'rieten meubel' is deze bijna altijd van rotan gemaakt.

Er zijn ook lampen gemaakt van houten latjes. Deze worden gemaakt in de rotan-look. Deze lampen gemaakt in de rotan-look zijn erg stevig en degelijk.

 

Waarom zijn rotan lampen de interieurtrend van 2021?

Botanische inrichting: de natuur in huis

De natuur vindt steeds meer een plek in huis. Planten zijn volop terug te vinden in huis. Maar er wordt ook vaker gekozen voor duurzame materialen in huis. Zoals jute vloerkleden en zeegras plantenpotten. Rotan en hout zijn duurzame materialen en passen daarom perfect in deze trend.

Rotan lampen zijn makkelijk te combineren

Natuurtinten, zoals houtkleur en rotan, zijn makkelijk te combineren. Deze natuurlijke kleuren geven een warme sfeer in huis. Mis je warmte in jouw industriële, moderne, retro of Scandinavische inrichting?

Plaats dan eens een rotan lamp in huis. Bijvoorbeeld een tafellamp in rotan look met dimbare LED lichtbron op tafel. Of een rotan vloerlamp in het hoekje achter de bank. Door de open structuur van het rotan ontstaat er een speels lichteffect.

Geschikt voor kleine ruimtes

Door het open structuur van de rotan lampen en houten lampen ogen deze lampen niet massief. Dus zoek je een lamp voor een kleine ruimte, dan is deze lamp een goede keuze. Want doordat de lamp daglicht doorlaat blijft je woonkamer, slaapkamer, eetkamer, gang of keuken er ruimtelijk uitzien.

 

Rotan Hanglamp - Macca
Vloerlamp Rotan Macca - Detail
Macca Plafondlamp Zwart Rotan

Rotan lampen

Bekijk onze lampen in de rotan look. De collectie heet: Macca. Deze serie bestaat uit een vloerlamp, hanglamp en tafellampen in trendy rotan look. In warme en natuurlijke kleuren. Bij elke lamp staat aangegeven welke LED lichtbron er mooi bijstaat. Zo kan je direct genieten van jouw rotan lamp.

Hier vind je een overzicht van bijpassende en dimbare LED lichtbronnen.

© Copyright 2024 Lampencompleet