Gratis verzending vanaf €24,95
Op werkdagen voor 12:00 besteld? Vandaag verzonden!
Te zien bij Loods 5 & Depot Zeven
30 dagen bedenktijd

Het nieuwe energielabel

A+ wordt G. En dan denk je nu, ‘huh hoe kan dit? Is mijn lamp nu ineens minder energiezuinig?’ Laten we even in het nieuwe energielabel duiken. Want het kan voor verwarring zorgen.
Wat is een energielabel?

Op o.a. LED lampen is verplicht een energielabel te hebben volgens de Europese richtlijnen. Het energielabel laat zien hoe zuinig een lamp is. Lampen met energielabel A zijn de zuinigste lampen en met energielabel G het minst zuinig. Door het energielabel, kan je direct zien hoe zuinig een bepaald type lamp is.

Wat wordt er aangepast?

Na 1 maart 2023 mogen er geen oude energielabels meer in de schappen van de winkels liggen. Oude energielabels herken je met als eerste vermelding  A++ en daaronder op de 2e rij A+ (zie afbeelding links)

Alle producten die in de schappen mogen blijven zijn de energielabels beginnende met A (zie label rechts).

Lampencompleet-energielabel-2023
Is mijn lamp dan nu ineens minder energiezuinig?

Het kan dus voorkomen dat een lichtbron eerst Energielabel A++ was en nu in de nieuwe situatie Energielabel G. De lamp is net zo energiezuinig als zijn voorganger echter wil de EU dat er in de toekomst nog energiezuiniger wordt geproduceerd. Vandaar de lagere waardering in de nieuwe wetgeving.

Zijn er toch nog vragen over het energielabel, bel ons gerust op (+31) 0412 - 785 102. Of stuur een e-mail! We helpen je graag.

 

© Copyright 2024 Lampencompleet